Okey, du skal starte business selv? Hvor skal man starte?

Her er mange kanskje uenig med meg, men jeg mener oppriktig at du skal starte med det du syntes er gøy! Og ikke vær redd for å gå løs på de største oppgavene først! Det vil gi deg motivasjon og inspirasjon til å ta tak de oppgavene du kanskje syntes er krevende.

Selv startet jeg med å lage denne nettsiden, fordi jeg syntes det er gøy. Jeg registrerte meg på instagram og fant folk jeg kunne følge, delte informasjon om hvem jeg er og hva jeg driver med – hvorfor jeg er her. Jeg var aktiv i kommentarfeltet der jeg følte det passet, heier på andre, kommenterer saker som er relevante og hvor jeg følger jeg har noe å komme med. Så begynte følgerne å komme også.

Jeg vil også tipse deg om å lage en “to do” liste, ha en klar plan over hva du skal gjøre, når du skal gjøre det og hvilke mål du skal oppnå ved å gjøre disse oppgavene. Nå er det ingen som gjør det for deg.

Din innsats = Din suksess

Hvem er kundene?

Det kan være krevende å starte for seg selv, du må rope høyt for å bli lagt merke til, dette krever ofte å ta steget utenfor komfortsonen sin. Men du vet at du kan rope høyt, men allikevel stille ved å annonsere på de plattformene der kundene dine er?

Start med å definere hvem kundene dine er. Hva liker de? Hvor gamle er de? Hva jobber de med? Hvor går de for å finne informasjon? Tilpass markedsføringen din rundt dine funn. Du må vite hvem du snakker til slik at du kan snakke på riktig måte. Har kundene dine mye kunnskap om det du tilbyr? Da kan man bruke tekniske begreper og bransje ord. Har ikke kundene denne kunnskapen så er det viktig å tilpasse språket og informasjonen du gir.

Skap verdi for kundene dine

Mitt mål er å hjelpe kundene mine, det mener jeg ditt mål også bør være. Hjelpe de på en eller annen måte.

Det kan foreksempel være å gi kundene verdi i form av:

  • Bedre økonomi
  • Bedre tid
  • Mer fritid
  • Enklere hverdag

Eller en kombinasjon av disse. Eller noe annet smart du kan komme på som skiller deg fra resten.

Det viktigste – ha troen på det du driver med. Ikke ta i mot råd fra folk som ikke har vært der selv og for all del gi ikke opp! Stå på

You got this!

Posted in Starte for seg selv, Ukategorisert and tagged , , .