Markedsføringsstrategi

Overflatemarkedsføring

Hva er overflatemarkedsføring?

Jeg tror mange bedrifter driver med dette. Altså markedsfører kun på overflaten. Kanskje tenker du at annonsering og markedsføring er noe som haster å få på plass, få det ut til et publikum, få resultater fort. Du annonserer i blinde. Ja, du kan oppnå resultater ved å gjøre dette – så det er ikke helt feil, men…

Overflatemarkedsføring vil for meg si at du annonserer på sosiale medier, du er aktiv og engasjert, kanskje har du også lest om SEO og lagt inn der ordene du tenker er relevante for deg på hjemmesiden din med et bevisst blikk.

Men allikevel så kommer ikke de resultatene du håpet på.

Det er fordi du har hoppet over noen viktige steg i prosessen din.

Du har gått rett til den “morsomme” delen. For meg som har jobbet en del med markedsføring vet jeg hvor fristende det er.

“Du stoler på magefølelsen og kaster penger etter et gitt resultalt. “

Også stopper det litt…

Det finnes en oppskrift på hvordan man skal oppnå suksess, men den må tilpasses og endres til å passe dine behov. En sko er ikke en sko, sant? Den må ha riktig størrelse, riktig farge og stil for å passe kunden din. Mulig dette var en rar sammenligning, men jeg tror du skjønner hvor jeg skal.

Du må vite hvem kunden din er for å kunne tilby de den riktige skoen. Den riktige markedsføringen.
Hvor skal de gå? I skogen? På jobb? Hva jobber de med? I barnehage? Trenger de gummistøvler? Hva med ytre påvirkninger? Er det snø? Vått? Sand?

Hvor treffer du kunden din? På Facebook? På Instagram? På google? Hvor finner de informasjon? På iPaden, på mobilen, på pcen? Snakker de med venner, søker de råd? Det du tilbyr? Vet de allerede at de trenger dette? Eller må du fortelle de det?

Hva underholder kundene dine? Er det harde fakta, en morsom video, personlig informasjon? Hvorfor er det relevant?

Ikke stol på magefølelse, det finnes så mange måter å finne fakta på hvordan du kan finne din kunde og hvem kunden din er, og ikke minst hva de søker etter.

Ikke overse jobben det tar å treffe blink – hver gang.

Føler du at du famler litt i blinde? Kanskje jeg kan hjelpe deg?
Har du en kul business ide du drømmer om å få ut – det er det kuleste jeg vet om!

Posted in Ukategorisert and tagged , , , .

Legg inn en kommentarAvbryt svar